Close Icon

O nama

Međunarodna znanstveno-stručna konferencija „Kontinentalna Hrvatska: povijesni kontekst, aktualnosti i perspektive u budućnosti“ održava se u suorganizaciji Zavoda za znanstveni i umjetnički rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Đakovu, Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti iz Osijeka, Instituta za istraživanje migracija, Instituta za turizam, Instituta za razvoj i međunarodne odnose, Filozofskog fakulteta u Osijeku, Ekonomskog fakulteta u Osijeku, Veleučilišta u Virovitici, Veleučilište u Karlovcu, Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, Filozofskog fakulteta u Mostaru, Veleučilišta PAR u Rijeci i Veleučilišta Nikola Tesla u Gospiću.

Cilj konferencije

Cilj konferencije je na tematski sveobuhvatan način staviti kontinentalnu Hrvatsku u fokus znanosti i struke u Republici Hrvatskoj, ali i šire. Razvojna perspektiva kontinentalnog dijela Hrvatske temelji se na interdisciplinarnosti i umrežavanju različitih stručnih i znanstvenih pristupa te umrežavanju i zajedničkom djelovanju privatnog i javnog sektora. Namjera je konferencije stvoriti platformu za dijalog praktičara i znanstvenika različitih disciplina okupljenih oko teme jačanja razvoja kontinentalne Hrvatske u različitim smjerovima te ponuditi smjernice za daljnji razvitak i poboljšanje kvalitete života.

30. 11. i 1. 12. 2023., hotel Đakovo
Mjesto i datumi održavanja konferencije
30. travnja 2023.
Predaja sažetaka radova završena
30. lipnja 2023.
Predaja cjelokupnog rada
2023., 2024. i 2025.
Planirano je održavanje konferencije u barem tri izdanja

Tema

Konferencija tematski pokriva različite aspekte života u kontinentalnoj Hrvatskoj, od ekonomskih, društvenih, demografskih imigracijskih pa sve do povijesnih, kulturnih, identitetskih i drugih aspekata s namjerom jasnijeg i boljeg razumijevanja kapaciteta ovog kraja.

Uredništvo će prihvaćati i radove koji se ne odnose isključivo na područje kontinentalne Hrvatske, ako se iz njih mogu izvući relevantne pouke primjenjive za područje kontinentalne Hrvatske.